viernes, 15 de enero de 2016

Característiques del Renaixement

l-El retorn als clàssics grecs i llatins,

l-Un afany de modernització, i en darrer terme la transmissió d’uns valors. Que serveixen com a model per al comportament social.
l

-L’ideari renaixentista partia de la base que calia deixar de banda els valors medievals, per aconseguir-ho, el que s’havia de fer era recuperar els valors de l’antiguitat clàssica (Grècia i Roma) per mitjà dels seus textos i de les seves obres d’art.
l-Apareix l´humanisme ,que comportava la formació de l'individu mitjançant l’estudi de les lletres: filosofia, poètica, retòrica..
l

-El propòsit renaixentista de reprendre els valors i les idees del món clàssic va voler incidir sobre la societat de l’època, formar la classe dirigent i establir unes noves idees estètiques.

l-Proliferen les universitats i es renoven els estudis en favor de l’educació integral del’home.
l

-L’establiment d’un nou cànon literari i estètic (que influirà en les obres dels humanistes i escriptors del Renaixement)
l

-La reflexió de la poètica aristotèlica i horaciana permetrà posar les bases del nou cànon, caracteritzat per la mimesi com a procés generador de l’art.
l

-La cultura del Renaixement gira entorn de l’home i atorga una rellevància especial a la necessitat de la seva educació.
l

-Moltes obres literàries del període estiguin dirigides a exaltar la condició humana.
l

-Hi ha una ambientació mitològica clàssica, i un cant entusiástic a la vida alegre i despreocupada.
l

-El present és entronitzat; cal gaudir-lo intensament, perquè la juventut és fugaç i irrepetible. És tracta d’una expressió més del tema del Carpe diem.
l
l

No hay comentarios:

Publicar un comentario